Wednesday, September 26, 2012

Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής

Ενα από τα χαρακτικά της έκθεσης «Λουμπόκ: Η ρωσική λαϊκή ξυλογραφία και η σύγχρονη εκδοχή της». Εργο του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι (λιθογραφία - πατριωτική αφίσα κατά των Τούρκων, του 1914-1915)

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί (1-28/10) το Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, μια πρωτοβουλία της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών(σωματείου - μέλους του ΕΕΤΕ), με τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων και του Δήμου Αθήνας. Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν περισσότερα από πεντακόσια έργα, σε 19 χώρους της Αθήνας, αναδεικνύοντας τη χρονική πορεία της χαρακτικής. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 28/9 στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Μεταξουργείο), με την έκθεση «Λουμπόκ, η ρωσική λαϊκή ξυλογραφία και η σύγχρονη εκδοχή της», από τη Συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στη μνήμη της χαράκτριας Τόνιας Νικολαΐδη, με χαρακτικά 43 Ελλήνων εικαστικών, θα παρουσιάσει (1-27/10) τοΜορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κωνσταντίνου 20). Στο 2ο όροφο του κτηρίου θα παρουσιαστεί η έκθεση «(Α)όρατες πόλεις». Πρόκειται για χαρακτικά σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Αμερικής 13) θα παρουσιαστεί (2-27/10) έκθεση έργων ενός από τους πρωτοπόρους της νεοελληνικής χαρακτικής, του Μάρκου Ζαβιτζιάνου, με τίτλο «Χαρακτικά».

No comments: