Wednesday, December 30, 2009

Eικαστικη ατζεντα

  • Αμέσως μετά την περίοδο των εορτών, αναζωπυρώνεται και πάλι η εικαστική κίνηση στην Αθήνα με νέο κύκλο εγκαινίων. Από τις αναγγελίες για τον Ιανουάριο επισημαίνουμε τρεις διαφορετικές εκθέσεις, η κάθε μία από τις οποίες ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητά της.
  • Γιαννούλης Χαλεπάς. Σχέδια και γλυπτά του μεγάλου Τήνιου γλύπτη θα παρουσιάσει η γκαλερί Καλφαγιάν (Χάρητος 11) από 14 Ιανουαρίου. Είναι μια ματιά στον μύχιο κόσμο του Χαλεπά, με έργα τέχνης μικρής κλίμακας αλλά μεγάλης έντασης (έως 13/2).
  • Φαίδων Πατρικαλάκις. Παιδιά, ζώα και πουλιά πρωταγωνιστούν στη ζωγραφική του Φαίδωνα Πατρικαλάκι που δημιούργησε για «Τα παραμύθια του Καλού Μάγου», της ιστορίας που έγραψε ο Γιάννης Κοντός (εκδ. Κέδρος). Τα ζωγραφικά έργα θα εκτεθούν στον «Αστρολάβο- artlife» (Ηορδότου 11, 8-23/1).
  • Πάμπλο Πικάσο. Εκθεση με χαρακτικά σε λινόλαιο που φιλοτέχνησε ο Πικάσο την περίοδο 1959-1963 θα παρουσιάσει η Gagosian Gallery (Μέρλιν 3) από 28 Ιανουαρίου έως 10 Απριλίου. Ο Πικάσο πειραματίστηκε με τη χαρακτική σε λινόλαιο χρησιμοποιώντας μαχαίρι, σμίλη ή σκαρπέλο.

No comments: